Uw ontruimingsplattegrond verdient een Rhino Vluchtplanlijst

 

Als het gaat om brandveiligheid op het werk hebben werkgever en werknemer beiden hun eigen verantwoordelijkheden. De werkgever is verantwoordelijk voor de brandveiligheid in het pand door deze bijvoorbeeld te voorzien van:

-Brandmeldinstallatie en/of de ontruimingsinstallatie
-Sprinklerinstallaties,
-Klicklijsten met NEN 1414 ontruimingsplattegronden
-Braagbare brandblussers
-Verzamelplaatsborden

Daarnaast is het aan de werknemer om op de hoogte te zijn van het ontruimingsplan of vluchtplan. Waar zijn de nooduitgangen en hoe werkt de brandmeldinstallatie en/of de ontruimingsinstallatie?

De brandweer inspecteert o.a. de brandmeldinstallatie de ontruimingsinstallatie  en de brandwerende voorzieningen in het gebouw.

 

Brandveiligheid

 

Naast een ontruimingsplan c.q. vluchtplan zijn de ontruimingsplattegronden heel belangrijk in elk gebouw met een brandmeldinstallatie en/of de ontruimingsinstallatie.  Zeker in openbare gebouwen zoals musea en bioscopen. Daar moeten ze onderscheidend opvallen.

Na elke verbouwing moet deze ontruimingsplattegronden worden aangepast aan te huidige staat van het gebouw.  Het is aan de werkgever om samen met de werknemers hier zorg voor te dragen. Het ontwerp van de Rhino vluchtplan lijsten laat geen twijfel bestaan. Ze zijn doeltreffend, opvallend en uitermate behulpzaam om snel op een juiste wijze het gebouw te kunnen verlaten. Tekeningen van ontruimingsplattegronden kunt u ons laten verzorgen.

Zelf een plattegrond vluchtroute maken is een mogelijk wanneer u de specialistische kennis daarvoor in huis heeft. Regelmatig blijkt uit de praktijk dat het resultaat niet aan de norm NEN 1414 voldoet.

Vaak zijn de kosten een overweging om het zelf te doen, maar de juiste tekeningen geven uw organisatie een professionele uitstraling. U laat hiermee zien dat u de veiligheid van werknemers en alle bezoekers serieus neemt.
Uiteraard moet er ook een ontruimingsplan of vluchtplan zijn.

Er zijn veel omschrijvingen voor een  ontruimingsplattegrond, we noemen er een paar: Vluchtplannen, noodplan, nood plattegrond, vluchtplattegrond, vluchtwegplattegrond, brand plan…..

 

Opgeleid Persoon

 

Maandelijks dient uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie beproefd te worden. Een gecertificeerd Opgeleid Persoon brandmeldinstallaties en/of de ontruimingsinstallatie is belast met de bediening, de periodieke controle van de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie. Dat doet de opgeleid persoon 11 maal per jaar en de 12e maand gebeurd dit, tijdens het jaarlijkse onderhoud door de installateur. De wettelijke verplichting van een Opgeleid Persoon geldt voor alle brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties. Hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen een gecertificeerde of niet gecertificeerde installatie, of deze geëist is of vrijwillig is geplaatst of dat er een doormelding wel of niet plaats vindt. Voor meer informatie over Opgeleid Persoon kunt u terecht bij www.safetyservice.nl

 

Veilig naar buitenKunt u duidelijk zien of u snel en veilig naar buiten kunt komen als er brand uitbreekt? De eerste minuten ben je op jezelf aangewezen. Nadat je 1-1-2 hebt gebeld, duurt het even voordat de brandweer er is. Tot die tijd ben je op jezelf aangewezen. Daarom zijn ontruimingsplannen of vluchtplannen belangrijk om regelmatig te bespreken.

Door de aanwezigheid van veel kunststof materialen en elektrische appratuur breidt een brand zich snel uit. Vaak heb je maar drie minuten om jezelf te redden. Door rook worden de trappenhuizen en gangen onherkenbaar en soms niet of zeer moeilijk te bereiken. Door de zwarte, dikke en giftige rook zie je niets meer en ademen gaat moeizaam. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je moet vluchten bij brand. De herkenbare Rhino vluchtplanlijst helpt daarbij. Voor meer informatie over veilig naar buiten kunt u kijken op www.brandweer.nl

 

Op het werk met de Rhino vluchtplanlijsten veilig naar buiten

 

RhinoSystems Security Products produceert sinds begin 2019, als onderdeel van de ontruimingsinstallatie, special vluchtplanlijsten voor ontruimingsplattegronden.

Onderscheidend en met een opvallend, doelbewust design. Samen met de NEN 1414 tekeningen heeft de Rhino wandlijst een zeer hoge attentiewaarde.

Want snel bij brand kunnen zien, hoe te vluchten kan levens redden. De Rhino vluchtplanlijsten zijn naast een ontruimingsplan of vluchtplan heel belangrijk in alle gebouwen met een brandmeldinstallatie.

Het design en de kleur sluiten naadloos aan op de overige brandbeveiligingscomponenten in het gebouw. Leverbaar voor NEN 1414 OF ISO 23601 tekeningen van formaat A4 en A3, zowel verticaal als horizontaal.

De enige vluchtplan klicklijst speciaal ontworpen voor ontruimingsplattegronden waarbij enige twijfel is uitgesloten. Wij vertrouwen erop dit product een warm welkom mag hebben binnen de brandweerkorpsen in heel Nederland.

Uiteraard is deze lijst beschikbaar voor alle bedrijven.

Voor vragen kunt u een email sturen naar receptie@rhinosystems.nl