Selecteer een pagina

Rhino Beveiligingspalen, de anti rampalen tegen autodiefstal.

 

In juli 2019 zijn er al 3606 auto’s gestolen: hoe populair is uw auto onder het dievengilde?

In de eerste zes maanden van 2019 werden ruim 3500 auto’s gestolen. Met name jonge auto’s zijn populair onder autodieven. Zit uw auto ook in de risicogroep?

Volgens de cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, kortweg LIV, is de diefstal van auto’s ten opzichte van dezelfde periode van 2018 zeer licht gedaald: van 3642 naar 3606 stuks. Daar staat tegenover dat auto’s tot een leeftijd van drie jaar juist veel meer worden gestolen (+12 procent). Onder twee jaar oude auto’s bedraagt die stijging zelfs 38,7 procent.

 

De Audi A1 en Fiat 500 zijn populair onder dieven

 

De populariteit van de Audi A1 en de Fiat 500 draagt in hoge mate bij aan die forse toename. Ondanks een forse daling zijn de Volkswagen Polo en Volkswagen Golf nog steeds de meest gestolen auto’s. Kijken we verhoudingsgewijs, naar merk en model, dan lopen eigenaren van een BMW 5-serie het grootste risico om hun parkeerplek leeg aan te treffen. Daarentegen is het Land Rover dat de risicolijst onder de merken aanvoert, gevolgd door Audi, Lexus, Volkswagen en BMW.

Dat de Mercedes Vito en Sprinter en de Volkswagen Transporter immens populaire bestelwagens zijn, zien we ook terug in de diefstalcijfers. Ze vertegenwoordigen samen 58 procent van de gestolen lichte bedrijfswagens.

 

Autodieven zijn professionals

 

Dat de diefstal van jonge auto’s zo sterk is gestegen is volgens de directeur van RhinoSystems de heer Rob Schmit de onbekendheid van de Rhino verzinkbare anti-rampalen, als preventie maatregel. “Het plaatsen van de Rhino verzinkbare anti-rampalen is de oplossing voor het probleem”  Hierdoor zal het aantal diefstallen reduceren en kan er aandacht voor preventie en de intensieve samenwerking bij de opsporing minder worden.

 

Anti Rampalen beveiligen het terrein

 

Het installeren van de verzinkbare anti-rampalen en met eventueel statische anti-rampalen van Rhino Systems kan uitsluitend op eigen terrein. Opritten, toegangspoorten en privé parkeergarages kunnen zo tegen diefstal beschermd worden. Met de Rhino anti-rampalen is uw terrein vakkundig beveiligd met een z.g perimeter beveiliging. Bent u in het bezit van een diefstal gevoelige key-less auto? Overweeg dan de installatie van Rhino anti-rampalen en ik verzeker u dat u een stuk lekkerder gaat slapen.

Alle cijfers vind je op de site van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

 

Beveiliging van privé opritten.

 

Als U niet beschikt over een garage, maar wel een oprit dan is het installeren van de Rhino verzinkbare anti-rampalen een uitkomst. Een stuurslot of een geavanceerd alarm kan een diefstal niet voorkomen. Professionele dieven hebben vandaag de dag geen enkele moeite met het openen van jonge auto’s, bestelbussen en auto’s in het duurdere segment. Om diefstal te voorkomen is de handmatig te bedienen Rhino verzinkbare anti-rampaal RT SS5 HD LA  in Edelstaal met List assist is de enige handzame en doelmatige oplossing, simpelweg omdat het altijd werkt en uw voertuig staat gebarricadeerd.

 

Beveiliging van privé garages.

 

U bent ’s-nachts veilig, dus waarom uw auto niet? Mocht u ruimte hebben in uw garage aan huis, gebruik hem dan als u in het bezit bent van een “pik graag model”.  Zet voor de garagedeur dan een anti rampaal, Rhino Beveiligingspalen model RT R 8 HD, dan is het zichtbaar dat deze locatie een hopeloos geval is om te gaan jatten en u slaapt een stuk lekkerder. Ook tijdens uw afwezigheid.  Dit geldt overigens ook voor boten die op een trailer staan opgeslagen. Elke Rhino Beveiligingspalen heeft een anti- boorslot die zich niet laat inboren.  

 

Keyless autodiefstal

 

Deze tip gaat eigenlijk alleen op voor eigenaren van een moderne auto. Tegenwoordig kunnen diverse moderne auto’s verbonden worden met een app op je telefoon. De locatie kan door iedere X in aantal minuten worden opgevraagd, of je krijgt een seintje als de auto onverwacht wordt gestart.
Zeker autobezitters die diefstal door Relay Attack willen voorkomen. In Nederland en België zijn momenteel zo’n 1292 duizend personenauto’s voorzien van een keyless-systeem. Daarvan is ongeveer  maar 20 % voorzien van een veilig systeem. Dan houd je een groep van zo’n 1034 duizend voertuigen over die een potentieel doelwit zijn voor Relay Attack-diefstal. Met de Rhino verzinkbare anti-rampalen  is key-less autodiefstal te voorkomen. De Rhino verzinkbare anti-rampalen werken onafhankelijk van stroom, internet of een duur besturingssysteem. U bedient ze zelf. Wij installeren in België, Duitsland en Nederland.

 

Beveiliging en ter voorkoming van onderdelendiefstal uit auto’s.

 

Onderdelen zoals de airbags en het infosysteem uit populaire voortuigen zijn gewilde onderdelen. Om deze te stelen moet de dief in de auto zijn. Door het barricaderen van de deuren met een Rhino verzinkbare anti-rampalen RT SS5 HD LA wordt de toegang verhinderd.  Hierdoor kost het meer tijd en kost het veel meer moeite om deze onderdelen te stelen.

 

Met de installatie van de  Rhino verzinkbare anti-rampalen voorkomt u diefstal van uw kostbare bezit